Mephisto (és Luna)

Mephisto: 2018. Februári születésű (nemsokára másfél éves) (ezüst-fehér mintájú) Ivartalanított kan kutyus. Törzskönyv nélküli fajtatiszta Szibériai Husky Chipes, minden oltását megkapta. Szobatiszta, de ha sokat unatkozik szeret pakolni(mindene a müanyag). Fiatalabb, mint a társa, de fiú révén ő lett a domináns, más kutyákkal való viszonya, nem mindig jó. Szintén függ a másik kutya magatartásától, és hogy mennyire érzi veszélyben a társát. Idegenekkel szemben barátságos, akár gyerek mellé is ajánljuk. Cicákkal nőtt fel, ha a falka tagja megtűri, de szabadon erős benne a vadász ösztön és mindent megkerget. Társával ellentétben nem igényli a sétát, de a napi játék kötelező, alapjába véve nyugodt, higgadt, türelmes. Szeret a társával játszani, de legfőbbképpen a labdajátékokat élvezi. Hamar tanul, de különösebb foglalkozást nem igényel, mindig kapjon enni és simogassák ennyit vár el. Nem ugat, de énekel, magyaráz, vonyít, jelez, ha bármit észlel. Társával ellentétben nem ismeri a határokat, falkavezérnek hiszi magát és úgy gondolja mindent megtehet, ennek ellenére hallgat az emberre, megadja magát neki és szótfogad.

Luna 2017. Szeptemberi születésű (nemsokára két éves) (fekete-fehér mintájú) Ivartalanított szuka kutyus. Törzskönyv nélküli fajtatiszta Szibériai Husky. Chipes, minden oltását megkapta. Szobadiszta nem rombol, első fél évét lakásban töltötte. Alapjába véve nem domináns, más kutyákkal való kapcsolata változó, nagyban függ attól hogy a másik kutya hogyan viszonyul hozzá, igazi másoló. Idegenekkel szemben barátságos, gyerekeket szereti de nem feltétlen való mellé. Cicákkal nőtt fel, ha a falka tagja megtűri, de szabadon erős benne a vadász ösztön és mindent megkerget. Kedvence a séta, alapjába véve szépen sétál, de hozzáértő ember kell mellé. Pörgős, aktív, de nem lehetetlen lefárasztani. Nagyon okos tanulékony, fogékony mindenre, igényli az agyi foglalkozást. Udvarias, tisztelettudó, nem ugat csak énekel:) Ismeri a határokat, nem pofátlan, nem kuncsorog kajáért, "tudja hol a helye a falkában".

Tudjuk hogy kevés rá az esély, de szeretnénk, ha együtt mennének új gazdához, ők ketten már egy falka, nem biztos hogy beilleszkednének egy másikba, főleg külön. Mindketten egy külön egyéniségek, de kiegészítik egymást, és bár néha furcsán mutatják ki de ragaszkodnak egymáshoz. Sose voltak pároztatva, időben ki lettek ivartalanítva, a társaság miatt lettek ketten. Mindketten szeretnek ásni, nagyon fontos olyan gazdit találni, akinek atombiztos kerítése van. Egyébként nem szökősek, de ha látnak valamit, vagy egy társuk inzultálja őket, akkor nincs akadály előttük. Többek közt azért is szeretnénk őket együtt odaadni, mert már megtanulták egymás jelzéseit. Szükség esetén a fiú mindig fellép a lány ellen. Már nincs köztük dominancia harc.
Bízunk a fiú kutya megítélésében, sose kellett még közbeavatkozni, épp ezért egy új gazdának már nem lesz gondja ezzel.

Fajta

Husky