• image
 • image
 • image

Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány

Prev Next

SZÁNHÚZÓK A FELELŐS GAZDIKÉPZŐ PROJEKTBE…

A Budapesti Corvinus Egyetem végzős mesterszakos hallgatói közül néhányan nagyot álmodtak és egy szuper kezdeményezést indítottak el nemrég. Örömmel fogadtuk a felkérést, amikor megkeresték Alapítványunkat, hogy segítsük őket ebben...

Bővebben

Köszönjük nektek!

Köszönjük MINDAZOKNAK, akik adójuk 1%-val hozzájárultak az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány fajtamentő tevékenységéhez! A szánhúzó fajtamentés több éve működik sikeresen, rengeteg kutyusnak talált - talál gazdát, fizeti az állatorvosi költségeket,...

Bővebben

Lehet-e a kutyapanzió második otthona a …

Nyáron nyaralunk, télen telelünk… mit tegyek, ha nem vihetem magammal négylábú társamat? Lehet-e a kutyapanzió második otthona a kutyáknak? Bár a legtöbb kutyatulajdonos törekszik arra, hogy a család kedvencét, négylábú társukat (akár...

Bővebben

Bonnie története - velem. Avagy: Hogy is kezdjem?...

Talán úgy és onnan, hogy egyik reggel, amikor felébredtem, szemben velem egy ’ismeretlen’ szempár fogadott, majd ráeszméltem, hogy tényleg nem álmodtam és nekem van egy kutyám….micsoda?:)
Igen, tényleg… Nekem van egy kutyám!:)
Mindez Bonnie első nálam töltött éjszakája utáni reggelen történt…:)
A nagy ráeszmélést követően hiper - gyorsan összeszedtem a cuccainkat, felöltöztem és mentünk le sétálni. Kávé termoszban és séta közben végiggondoltam az elmúlt napok történéseit…
Bonnie-val 2013. Június 1-jén találkoztunk először a Ráckeve Kutya Szépségversenyen, ahova a barátaimat kísértem, hogy részt vegyenek a szépségversenyen – legalábbis elinduláskor még ezt gondoltam… Majd egy sétálós körözés alatt megláttam Bonnie-t a Szánhúzó Alapítvány sátránál! 
Azt az arcot, szemeket sose fogom elfelejteni… többször visszamentem, megsimogattam, persze akkor még nagyon félt tőlem meg úgy a világtól szerintem…de mikor kb. ötödjére mentem vissza, akkor már kijött a dobozból, hagyta magát megsimogatni, elmentünk együtt sétálni (Bence hathatós segítségével, amiért és mindenért ezer köszönet és hálám sírig üldözni fogja!:)…
Ekkor nagyon nagy boldogságot éreztem!!! Ez volt az a pillanat, amikor tudtam, hogy érte tűzön-vízen át mennék, mert Ő az én kutyám! (persze ha ő is szeretné)…majd jött a szokásos folyamat, telefonszám elkérés, érdeklődés az örökbefogadásról, mit-hogy-mikor-kivel stb….
Hazafelé pedig jött mindenféle gondolat...
Biztos kell ez nekem? Jó leszek-e, mint gazdi? Nem lenne jobb neki kertes házban? Hogyan fogok nyaralni és mit csinálok vele? Jajj-jajj-jajj…….:)
Majd jött megint az az érzés, hogy de ez Bonnie!!! Bonnie-kám! És Bonnie-nak kell ágy, játék meg kakazacsi…. És igen: Bonnie az a kutyus, akire eddig vártam! (már régebb óta kacérkodtam a kutyázás gondolatával, de eddig mindig meggyőztem magam, hogy nem kell ez nekem…de vele más…ő szerelem volt első látásra) 
Az örökbefogadást sikerült elintézni és 2013. Június 9 –e óta Bonnie a családunk tagja, a két gyönyörűséges cicám mellett. 
Azóta minden reggelem így néz ki… a ma már ismerős szempár fogad, csóvál, megvárja míg megiszom a reggeli kávét OTTHON!:) és megyünk sétálni.
Bonnie szemszögéből:
Anya minden reggel elmegy dolgozni miután sétáltunk – oda csak ő megy, mert az az ő dolga…Én addig játszok, cicázok, vigyázok a lakásra…mert hát kinek van 40 nm-es kutyaólja??? :)
Majd anya hazajön, iszik megint egy barna löttyöt, majd kis idő után elindulunk!! Végre!! Futás, játék a pajtásokkal, már megszoktam a környéket, sokkal bátrabb vagyok, anya elenged póráz nélkül a parkban – persze ha hív, jövök azonnal (na, sokat számít, hogy mindig van nála néhány finom falat)
Kb. 1 órát sétálunk, néha többet, majd hazamegyünk és ekkor kezdődik az igazi móka! Anya előveszi a kattogó kis izét (anya mondja: klikker) és tanulunk, és én úgy mosolygok anyára, és olyan boldog vagyok! És ő is az – látom rajta! Tanulunk, mert anya szerint fontos, hogy ’agyilag is elfáradjak’ , bármit is értsen ez alatt! De jó móka! Jövök, ha hív, ülök, fekszek, pacsit adok – még csak otthon, de nagyon élvezem!!!
Majd utána még játszunk egyet és vacsi majd végre hagy pihenni……..:)juhu:)ágyban alszom, mert szabad…az nem csak az anyáé, megengedi. Biztonságban vagyok itt! Jó itt nekem!

Így végezetül, annyit szeretnék még rólunk elmondani, hogy kb. 1 hónapja van nálam Bonnie (bármennyire is hihetetlen és most már nem tudom, milyen nélküle), nagyon jól kijövünk, beilleszkedett a családba, jól szocializálódik, hogy erre még ráerősítsünk, már jártunk szocializációs foglalkozáson a Népszigeti Kutyasuliban, illetve jövő héten beíratkozunk az alapfokú engedelmességi tanfolyamra is. (ahol együtt tanulunk – de nem ám trükköket, hanem reményeim szerint a kapcsolatunkat tudjuk még tovább erősíteni!!!)
És íme néhány szösszenet az életünkből:

Üdvözlettel és nagy- nagy KÖSZÖNETTEL, Ponyokai Judit , Bonnie és a cicák, Szimba és Macsi:)"

Prev Next

Miért éri meg önkénteskedni?

Sokan el sem tudják képzelni, hogy mi vesz rá embereket arra, hogy a legnagyobb hidegben...

Bővebben

Szánhúzót találtam! Mit csináljak?

Sajnos a szánhúzó kutyák és keverékeik természetüknél fogva hajlamosabbnak bizonyulnak a szökésre, kalandozásra, mint a...

Bővebben

KEDVES ÖRÖKBEFOGADÓINK!

Sajnos létszám stopot kell kimondanunk. Kétszer annyi kutya van nálunk, mint amennyi a kapacitásunk. A mentett kutyák panziós, etetési és orvosi költségei havi 600 ezer - 700 ezer forint körül járnak, amit egyszerűen képtelenek vagyunk fizetni, így muszáj kimondanunk, a jelenlegi állomány mellett nem tudunk újabb kutyát átvenni, így is még 6 kutya érkezik rövid időn belül alapítványunkhoz.


Kérjük, támogassátok alapítványunkat. HOGYAN?

 • a Támogatói klubon keresztül havi fix összeg utalásával,
 • Josera agilo vagy economy táp küldésével védenceink számára,
 • örökbefogadással,
 • támogatás utalásával a bankszámla számunkra vagy paypal címünkre,
 • virtuális örökbefogadással,
 • a jótékonysági vásár webshopból egy tárgy megrendelésével adományért cserébe.

KÉRJÜK SEGÍTSETEK, HOGY NE KELLJEN BEZÁRNUNK ALAPÍTVÁNYUNKAT. SAJNOS EZ A VESZÉLY VALÓS!

 • Bevételeink nincsenek, csak hatalmas kiadásaink.
 • Támogatás nélkül nem tud működni az alapítvány.
 • Ha mi nem leszünk, nem tudjuk mi lesz a rengeteg rászoruló szánhúzókutyával.

Bankszámla számunk: 10404742-50505249-49551019 K&H Bank
Nemzetközi bankszámlaszám: (IBAN) HU75 1040 4742 5050 5249 4955 1019,
Swift kód:OKHBHUHB
Paypal címünk: info@szanhuzoalapitvany.hu
Jótékonysági vásár webshopunk: https://www.facebook.com/alapitvanyaszanhuzokert/photos/…

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Üdvözlettel:
Dér Andrea
az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány Csapata nevében
www.szanhuzoalapitvany.hu
info@szanhuzoalapitvany.hu

Létszámstop

szanhuzo RT @DublinAirport: Highs of 28C in the Ionians in June. Win 2 flights to Athens with @aegeanairlines. Just FW & RT to enter. #DUBAthens htt…
szanhuzo Tavaszi Örökbefogadó nap és Kutyás családi nap! – Ne hagyd otthon a kutyádat sem! ;) http://t.co/fPOdtOEL8e
szanhuzo Bolondgomba házhoz szállítással, avagy Henry költözne! http://t.co/jQvxiD8maz
szanhuzo Yeti, a mindig jókedvű “Don Juan”, szerető otthonát keresi http://t.co/69h7pbvY71
szanhuzo Kiürült védenceink éléskamrája! Kérjük, segíts. http://t.co/3YOijhEHfD

közösség  4623

segíts!

1%


TÖLTSD LE


NYOMTASD KI


NYILATKOZZ

ÉS KÜLDD!