• image
 • image
 • image

Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány

Prev Next

SZÁNHÚZÓK A FELELŐS GAZDIKÉPZŐ PROJEKTBE…

A Budapesti Corvinus Egyetem végzős mesterszakos hallgatói közül néhányan nagyot álmodtak és egy szuper kezdeményezést indítottak el nemrég. Örömmel fogadtuk a felkérést, amikor megkeresték Alapítványunkat, hogy segítsük őket ebben...

Bővebben

Köszönjük nektek!

Köszönjük MINDAZOKNAK, akik adójuk 1%-val hozzájárultak az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány fajtamentő tevékenységéhez! A szánhúzó fajtamentés több éve működik sikeresen, rengeteg kutyusnak talált - talál gazdát, fizeti az állatorvosi költségeket,...

Bővebben

Lehet-e a kutyapanzió második otthona a …

Nyáron nyaralunk, télen telelünk… mit tegyek, ha nem vihetem magammal négylábú társamat? Lehet-e a kutyapanzió második otthona a kutyáknak? Bár a legtöbb kutyatulajdonos törekszik arra, hogy a család kedvencét, négylábú társukat (akár...

Bővebben
2016. március 13. vasárnap, 08:35

Vigyázat! Kullancsveszély!

Figyelem! Az idén minden eddiginél nagyobb KULLANCS INVÁZÓRA kell számítani!

Elsődleges szempont a MEGELŐZÉS, ezért ilyen enyhe tél esetén EGÉSZ ÉVBEN gondoskodni kell az élősködők elleni védelemről!

Hogyan előzzük meg a kullancs-csípést?

Állatpatikákban, kisállat kereskedésekben kaphatók bőrre csepegtető, általában 28 napig hatékony oldatok (spot on-ok), több hónapos védelmet nyújtó nyakörvek, tabletták, és a kirándulás előtt közvetlenül használható spray-k (Piret-mix).

Azonban vigyázzunk, hogy mit választunk, mert a szép színes egy-két ezer forintért a bevásárlóközpontokban megvásárolható nyakörvek, vagy az ultrahangos riasztók semmit nem érnek! És ne felejtsük el, hogy a kullancs okozta fertőzés utáni gyógykezelés jóval több pénzünkbe fog kerülni, mintha egy jó minőségű készítményt választottunk volna. Annak ellenére, hogy kedvencüket elláttuk valamilyen védelemmel, kirándulás vagy nagyobb séta után nézzük át bundájukat, mert 100 %-os védelem sajnos nincs.

De hogy mit is terjesztenek a kullancsok?

A BABÉZIÁT avagy a kullancs csípése okozta fertőzést. A tünetek változatosak, sok esetben egyáltalán nem jellegzetesek, illetve a lappangási idő egy-két nap, de ettől eltérő is lehet.

A betegség leggyakoribb tünetei: bágyadtság, kedvetlenség, étvágytalanság, nyálkahártyák, az íny, a szemek körüli rózsaszínű részek elhalványulása, véres "csokoládébarna" vizelet, magas láz.

A KEZELÉS ELMULASZTÁSA vagy KÉSEI MEGKEZDÉSE ESETÉN A KUTYA PÁR NAPON BELÜL ELPUSZTUL, ezért ha a tünetek bármelyikét is észlelné az állaton, forduljon azonnal orvoshoz! HÉTVÉGÉN NEM VÁRHATÓ MEG AZ ELSŐ MUNKANAP, AZONNAL ÜGYELETRE KELL MENNI! A véres vizelet sajnos már nagyon előrehaladott állapota a betegségnek, ilyenkor már nagyon kevés időnk maradt!

Ha sikerül idejében felismerni a fertőzést, és még kezdeti stádiumában megkezdeni a kezelést, akkor a kedvencünknek minden esélye megvan a gyógyulásra.

Sajnos alapítványunk pénztárcájára is nagy terhet ró a kullancsok elleni készítmények beszerzése, ezért kérjük, ha lehetőségeik megengedik, Támogassák védenceinket az alábbi termékek megvásárlásával:

Effipro, Advantix vagy Vectra spot on 15-25 kg kutyákra, Foresto nyakörv nagy testű kutyára, Bravecto tabletta 20-40 kg-os kutyákra, Piret-mix. Ezek a készítmények hatékony védelmet nyújtanak az Önök kedvenceinek is. Jelenleg 18 védencünknek kell gondoskodnunk folyamatos védelemről, ezért minden csekélyebb felajánlásért nagyon hálásak vagyunk!

Prev Next

Miért éri meg önkénteskedni?

Sokan el sem tudják képzelni, hogy mi vesz rá embereket arra, hogy a legnagyobb hidegben...

Bővebben

Szánhúzót találtam! Mit csináljak?

Sajnos a szánhúzó kutyák és keverékeik természetüknél fogva hajlamosabbnak bizonyulnak a szökésre, kalandozásra, mint a...

Bővebben

KEDVES ÖRÖKBEFOGADÓINK!

Sajnos létszám stopot kell kimondanunk. Kétszer annyi kutya van nálunk, mint amennyi a kapacitásunk. A mentett kutyák panziós, etetési és orvosi költségei havi 600 ezer - 700 ezer forint körül járnak, amit egyszerűen képtelenek vagyunk fizetni, így muszáj kimondanunk, a jelenlegi állomány mellett nem tudunk újabb kutyát átvenni, így is még 6 kutya érkezik rövid időn belül alapítványunkhoz.


Kérjük, támogassátok alapítványunkat. HOGYAN?

 • a Támogatói klubon keresztül havi fix összeg utalásával,
 • Josera agilo vagy economy táp küldésével védenceink számára,
 • örökbefogadással,
 • támogatás utalásával a bankszámla számunkra vagy paypal címünkre,
 • virtuális örökbefogadással,
 • a jótékonysági vásár webshopból egy tárgy megrendelésével adományért cserébe.

KÉRJÜK SEGÍTSETEK, HOGY NE KELLJEN BEZÁRNUNK ALAPÍTVÁNYUNKAT. SAJNOS EZ A VESZÉLY VALÓS!

 • Bevételeink nincsenek, csak hatalmas kiadásaink.
 • Támogatás nélkül nem tud működni az alapítvány.
 • Ha mi nem leszünk, nem tudjuk mi lesz a rengeteg rászoruló szánhúzókutyával.

Bankszámla számunk: 10404742-50505249-49551019 K&H Bank
Nemzetközi bankszámlaszám: (IBAN) HU75 1040 4742 5050 5249 4955 1019,
Swift kód:OKHBHUHB
Paypal címünk: info@szanhuzoalapitvany.hu
Jótékonysági vásár webshopunk: https://www.facebook.com/alapitvanyaszanhuzokert/photos/…

SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Üdvözlettel:
Dér Andrea
az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány Csapata nevében
www.szanhuzoalapitvany.hu
info@szanhuzoalapitvany.hu

Létszámstop

Hírlevél feliratkozás

szanhuzo RT @DublinAirport: Highs of 28C in the Ionians in June. Win 2 flights to Athens with @aegeanairlines. Just FW & RT to enter. #DUBAthens htt…
szanhuzo Tavaszi Örökbefogadó nap és Kutyás családi nap! – Ne hagyd otthon a kutyádat sem! ;) http://t.co/fPOdtOEL8e
szanhuzo Bolondgomba házhoz szállítással, avagy Henry költözne! http://t.co/jQvxiD8maz
szanhuzo Yeti, a mindig jókedvű “Don Juan”, szerető otthonát keresi http://t.co/69h7pbvY71
szanhuzo Kiürült védenceink éléskamrája! Kérjük, segíts. http://t.co/3YOijhEHfD

közösség  4623

segíts!

1%


TÖLTSD LE


NYOMTASD KI


NYILATKOZZ

ÉS KÜLDD!